menu

Mnenja udeležencev izobraževanja AEQ metode® 2. stopnje

 

 

 

Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje

Odvisni smo od uspeha, a tega ni in ni oziroma ne ostane. Vrtenje v kolesju nemoči, zamrznitve, besa, žrtve, bolečine.... Skozi leta in leta takšnih odnosov do sebe in drugih smo si ustvarili veliko navad ter odnosov, ki niso več potrebni, sploh pa ne za čas in prostor v katerem se trenutno nahajamo. Po mojem mnenju je AEQ metoda najboljša in trajna pot, ki nam omogoči iz velike zakrčenosti in napetosti pot navzgor. Da lahko preživeto in sedaj nepotrebno opustimo in se spremenimo.

 

Za to je potrebna sprememba razumevanja do katere prihaja po narejeni AEQ vaji, ki jo tako lahko izvajamo v vsaki situaciji, kjer je potrebno spremeniti razumevanje sedanjosti. Telo takrat sprostimo in povečamo dojemanje smisla bolečine. Bolečina nam tako pokaže, če gremo v preveč. In tako se nam postopoma vse od znotraj navzven harmonizira in vedno bolj trdno lahko stojimo ter se razumemo in zaupamo, kar nam da višek energije za kreiranje boljšega danes, za drugačen boljši jutri.

 

Po osvojeni 1. stopnji AEQ metode sem na fizični ravni presenečeno doumela in začutila senzorno motorno amnezijo v sebi. Vedno bolj jasno mi je bilo, da je glaven razlog zanjo ta, da je bilo v življenu vsega preveč. Z manj pa takrat nisem znala živeti.

Po 2. stopnji Aeq metode se je občutek in logika poglobila in sedaj prihajam do zavedanja, kako bi lahko bil strm padec v bolečino in bolezen predvsem na področju mojih kolkov- mojih vrat življenja in njihove gibljivosti, če ne bi vstopila v to učenje in odkrivanje vzrokov za to in spremenila mišljenje.

 

Biti lahkotno, elegantno gibljiva in topla ženska, to mi je bila velika želja, a se mi je v preteklosti vedno izmuznila. Kot da sem se mogla vsega tega skozi napake naučiti, videti, občutiti, kar si ne želim biti. Šele, ko sem skozi AEQ sprejela dejansko stanje, sem se resnično odločila, da ne želim biti stroj, ki vse prenese, ampak ženska, ki stisne objame, poljubi, podpira, vodi, usmerja, razume, ŽIVI....

Vedno več je dni, da začutim mravljince po vsem telesu, ki jih sedaj razumem kot moje signale radosti in telesnega užitka . Od nekdaj sem imela dobesedno trn v peti, če sem bila v coni udobja in ni bilo mravljincev a sedaj so ti mravljinci drugačni. Sedaj jih ne spremlja občutek krivde, besa ter togosti. Kot da bi takrat čutila, da se nič ne učim, in da me to vodi v pogubo. In sem našla rešitev tako da sem s polnim plinom kot z turboletom bežala ven iz udobja, in sem se »učila« skozi bolečino trud in trmo. Trudila in učila sem se, živela pa ne. Sedaj vedno bolje usklajujem oboje.

 

Ob AEQ metodi 2.stopnje spoznala, kako sem bila še vedno kljub prepričanju, da sem dobro v telesu pokrčena, ujeta, hlastala za zrakom in svobodo, da se osvobodim tega gnusa, zamrznjenosti, besa, togosti... Vedno manj je bilo dni, da bi z zaupanjem in zadovoljstvom šla na ples in trampolin,... Kje so vse zamujene igre z otrokoma in prevzemanje odgovornosti za moje počutje... in stanje se je samo slabšalo,.. Sedaj se veselim dnevom, ko mi mravljinci tečejo skozi telo in um in razumem ter zaupam, da se samozdravim ter grem po spirali navzgor.  Teh negativnih občutkov, ki so mi takrat omogočali preživetje je vedno manj in manj.

Od kje so sploh prišli in zakaj? 

Z mojim telesom je takrat upravljala meni neznana sila, ki mi ni dala dihati, včasih tudi živeti ne. Ko misliš in verjameš, da si vesel in da boš vedno vesel, čeprav veš, da temu ne more biti tako, ker s trudom ali vdajo ni možno iti v veselje. Spoznala sem, da lahko skozi AEQ vaje prideš do svojih najbolj temačnih delov, ki si jih vestno potiskal v globino in bil navidezno prilagodljiv, in da tako živeti ne gre v nedogled. Vse z natančnostjo pride naproti, da bi to lahko ozavestil, razumel sprejel in spremenil. Če ne nam, pa našim otrokom.

 

Na seminarju 2 stopnje sem tako pod kontrolo in s hvaležnostjo vstopala v ta prej nezavedni del, in spajala zavedni del z nezavednim.

Kot učitelj AEQ metode 2. stopnje se kljanjam in razumem koliko in kakšnega učenja stoji za tem. Hvaležna sem moji poti, da sem si dovolila iti po njej, na srečo še pred razpadom sistema veliko bolj občutnim korakom. Vsega tega sem se potihem zavedala, a sam proti vsemu in samo z umom, ne moreš in toneš.

 

Entropijo sedaj budno in primerno upočasnjujem, ker vedno več je energije, pozornosti in časa usmerjeno bolj pravilno. Pravilno zame in vse, ki me obdajajo in tako ne vodi več v izgubo nadzora in zamrznitev, kjer obstojiš v mlaki, in se dogaja točno tisto, kar si najmanj želiš, pa da se ne vem kako trudiš. Tako je edina pot, ki ti ostane, da se rešiš pobeg. Pobeg iz realnosti v odvisnosti in stran od telesa.

 

Sedaj, ko imam možnost, da z AEQ vajami ozavestim svoje občutke, s tem naredim največ za svojo membrano, da me ne vodi nešteto nezavednih vzorcev, gibov, ki so me vodili v entropijo, bolečino. Ni mi več potrebno iti na Kamino pot, ampak lahko delam na sebi doma z ljudmi in materialom, ki me obdaja, z jasno komunikacijo z vsemi in povezujem um z telesom. Ne bežim pred seboj in svetom, ki sem si ga ustvarila. Tisto kar je preveč začnem zmanjševati, tisto kar je premalo pa povečujem. In vedno bolj trdno stojim, ker me za nazaj povezana in razumljena kompleksnost pri tem podpira.

 

Vplivam lahko na energijo in pozornost, opazovanje in spreminjanje skozi razumljene napake.

Odločila sem se nameniti čas in vložiti pozornost AEQ življenju in ponosno spreminjam svet od znotraj navzven. Nevromuskulaturni sistem, membrana in vse okoli mene je občutno hvaležno.

 

Hvala Aleš, da si pripravljen to znanje deliti med nas. Hvala vsem sošolcem, da smo se bili pripravljeni učiti in povezati. Naj se širi temelj vseh nas.

 

 

Simona Lesar, Brežice, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

 

Simona-Lesar

 

 

 

 

 

Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje

Pravijo, da se učitelj pojavi, ko je učenec pripravljen, res je bilo tako.

 

Na 2. stopnjo AEQ sem se vpisala brez posebnih pričakovanj. Želela sem si nadgraditi, razširiti obstoječe znanje, še zdaleč pa nisem pričakovala takšnega viharja v moji glavi, ter da bom posledično naredila takšen korak naprej.

 

Na seminarju 2. stopnje sem srečala, odprla novo škatlo – prodrla sem v nove podzavestne vsebine, ki je bila še globje potisnjena v moji podzavesti in sploh nisem vedela za njen obstoj, a dejansko je imela tako močan vpliv name in me ovirala v vsakdanjem življenju. Mišice so bile zakrčene in zato motena komunikacija možgani-fascia, četudi je bil razlog za to že zdavnaj mimo in 'nepomemben'. In ja, odprla sem njen pokrov. Iz nje je začelo vreti, kopica potlačenih, nepredelanih čustev, jeze, zamere, nemoči, stisk, obsojanj, žalosti, … skratka zahtevno, neprijetno, neznano, novo… Cel kup nenavadnih občutkov, s katerimi kar nisem vedela kaj bi, kako si naj vse to razvrstim, zložim, uredim…

Podala sem se na pot zorenja, po AEQ metodi: ''energija omogoča pozornost, pozornost omogoča učenje, učenje omogoča razumevanje, razumevanje omogoča sprejemanje trenutnega stanja, sprejemanje trenutnega stanja omogoča bolj učinkovito uporabo viškov energije in usmerjanje pozornosti, ki so pogoj za spremembe, spremembe omogočijo napredek''. Veliko pozornosti, energije in časa je bilo potrebnega za učenje, dojemanje, sprejemanje, analiziranje, spreminjanje, a bilo je vredno.

 

Navdušena sem nad Aleševim občutkom za podajanje informacij, ter širokimi modeli razmišljanja, da v vsakem trenutku ve, koliko, kako in kam nas usmerjati, da bo ravno prav, da bomo zdravo rasli, šli po pravi poti naprej, raziskovali, analizirali in spreminjali svoje globine, katere nam danes ne služijo več.

 

AEQ metoda mi omogoča razumeti vzroke za stanja s katerimi se srečujem. Sedaj drugače razumem ključne dejavnike: čas, pozornost, energijo in njihovo (ne)usklajenost. Imam boljši nadzor nad življenjem, saj spoznavam sebe na drugačen način, svoje občutke veliko bolje občutim in razumem, ker moja membrana postaja vse bolj selektivno prepustna, vertikalna in horizontalna povezanost se izboljšujeta, obenem pa se širijo modeli razmišljanja. Tako bolje razumem sebe in ljudi, ki me obdajajo.

 

Hvaležna sem, da sem spoznala AEQ metodo, saj grem z lahkotnejšimi, a kompleksnejšimi koraki naprej in to znanje prenašam tudi drugim, učenja željnim ljudem.

 

 

Lidija Jakljevič, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

 

LIDIJA

 

 

 

 

 

Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje

Seminar 2 stopnje ni le nadgradnja 1 stopnje. Poleg logične/pričakovane nadgradnje fizičnega-gibalnega dela metode - učenje novih vaj in sklopov vaj za odpravo specifičnih bolezni/bolečin, seznani udeležence z najpomembnejšo povezavo med zavednim delom uma, nezavednim delom uma, membrano, čustvi,…. te povezave so ključni manjkajoči del uradne medicine pri obravnavi mnogih pacientov. Psihiatrija se ukvarja le z “glavo”; ortopedija in fizioterapija le s telesom; AEQ pa z obojim in zato lahko zelo uspešno sanira kronična obolenja, ki so za psihiatrijo, ortopedijo in fizioterapijo večinoma nerešljive uganke. AEQ metoda vleče niti iz mnogoterih znanstvenih smeri in jih vrhunsko potrdi ter poveže v zelo smiselno/uporabno celoto.

 

Seminar 2 stopnje zelo jasno in logično poda orodja za konkretne razlage vzrokov bolečin/bolezni/gibalnih omejitev ter navodila kako jih trajno odpraviti ali vsaj omiliti. Globina znanja in razumevanja povezav med sposobnostjo dobrega čutenja muskulatuire ter dobre medmišične koordinacije/usklajenosti ki se v primeru izboljšanja (rednega kvalitetnega izvajanja vaj) obojega prenaša na mnoga za človeka zelo pomembna področja bivanja je skoraj neskončna. Udeležence zelo jasno seznani z dejstvom, da brez lastnega angažmaja ne gre pričakovati dobrega razumevanja in posledično dobrega opravljanja dela kot učitelja AEQ metode.

 

Seminar je odlično organiziran; gostoljubje, pogostitev in splošno vzdušje so na enako visokem nivoju kot metoda sama - vrhunskem!

 

Zame osebno je ves čas, energija, pozornost in denar ki sem jih namenil AEQ izobraževanju zelo dobra investicija. Izboljšalo se mi je osebno življenje (počutje, zdravje, odnosi, učinkovitost, telesne sposobnosti,…) in uspešnost pri opravljanju dela.

 

 

Uroš Petan, Ljubljana, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

 

Uroš Petan, Ljubljana

 

 

 

 

 

Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje

Preživeli smo nepozabnih 5 dni "reality show-a" pod taktirko izkušenega moderatorja Aleša Ernsta.

Izbor udeležencev z različnimi miselnimi vzorci (različnimi osebnostmi in karakterji) je prispeval k zelo dinamičnemu in poučnemu seminarju. Skozi tvoje podajanje znanja in vodenje vaj po AEQ metodi so se v nas začeli prebujati občutki, čustva, spomini, ki smo jih tekom našega življenja doživeli a potlačili. "Spretno" si začutil in prepoznal dogajanje vsakega posameznika, kot tudi cele skupine. S pravim izborom besed in primerov si nadaljeval s podajanjem znanja, kar nam je pomagalo naučiti se novih pogledov in spreminjanja naših miselnih modelov.

 

Skozi vseh 5 dni si s svojo neverjetno pozornostjo zadržal tudi našo pozornost na zelo visokem nivoju. Temu primerni so bili sproženi procesi znotraj (in zunaj) vsakega od nas. Procesi so bili sproženi na vseh nivojih, na energetskem, psihičnem, čustvenem in fizičnem. Ko je bila potrebna globina in širina dogajanja na vseh nivojih prisotna, si z metodo AEQ sprožil nadaljnje procese, s katerimi smo lahko dogajanje tudi mi začutili, razumeli, komunicirali in se osvobodili.

 

Spoznali smo naslednjo stopnjo AEQ metode, da jo bomo razumeli pa nas čaka še povezovanje občutenega, slišanega, videnega, prebranega in seveda napisanega . Spoznali smo močan vpliv AEQ metode na nas same, kot tudi na druge, kar nam da misliti s kakšno mero in kako bomo razpolagali in ravnali z novo pridobljenimi "orožji".

Verjamem, da so se vsem nam, pa tudi tebi odprla nova obzorja AEQ metode.

 

Vem in čutim, da mi bo AEQ metoda spremenila življenje, posledično tudi moji družini in ljudem, katere naprej učim AEQ metode.

Zanimivo in nadvse poučno je bilo prisostvovati valovanju AŽS posameznika in njegovi pozornosti, kako si s svojo pozornostjo in občutenjem to zaznal in v pravem trenutku nanizal dodatna vprašanja in primere, na začetku na splošno celi skupini, kasneje pa direktno posamezniku - in kabum.

 

Lepo je bil viden prehod iz simpatikusa v parasimpatikus - in akcija se je začela - rezultat - zgodil se je "čudež", katerega pa sedaj razumemo.

 

Delavnico in udeležence si zadnji dan lepo umiril, še vedno pa nas naučil pomembnosti pozornosti, mišljenja in dotika. Sam sem dobil odgovore na dogajanja v meni in spremenil prioritete.

 

Novo naučene AEQ vaje so fenomenalne. Kot po vsaki delavnici ali seminarju pri tebi se počutim odlično, "medenica mi je zaplesala", še vedno pa je veliko prostora za izboljšavo.

 

Ujel sem val in grem naprej z AEQ.

 

 

Samo Šinik, Kranj, AEQ učitelj® 2. stopnje

 

Samo-Šinik

 

 

 

 

 

Mnenje o AEQ metodi® 2. stopnje

Po opravljeni 1. stopnji izobraževanja za AEQ učitelja somatskih gibov mi je življenje vse bolj preplavljala filozofija te metode. Pričela sem drugače razmišljati, dojemati stvari, drugače čutiti, se gibati. Naučeno in dojeto sem živela sama, seveda pa sem znanje predajala tudi naprej.

A želela sem se naučiti več, želela sem si še bolj ponikniti v globine, ki jih nudi AEQ metoda. Želja se mi je izpolnila, saj sem postala udeleženka prvovrstnega izobraževanja za AEQ učitelje 2. stopnje.

 

Petdnevno druženje desetih posameznikov, ki jih veže AEQ miselnost ter Aleša, »očeta« te metode, je bilo poučno, pestro, zanimivo in polno najrazličnejših spoznanj. Poglabljanje znanja teorije in prakse. Navdušena sem bila nad tem, kako metoda celostno obravnava človeka, telo in um.

Pogovarjali smo se o naši membrani (koža in mišice s fascijami), ki nas ločuje od okolja in nas tako definira kot posameznike. Skušali smo jo čimbolj začutiti in uporabiti za boljše sprejemanje informacij iz okolja in iz notranjosti telesa.

 

Govorili smo o modelih razmišljanja, kako jih je dobro širiti, spoznavati nove, saj so to orodja, s katerimi lahko bolje razumemo življenje, lažje rešujemo probleme in sprejemamo odločitve.

 

Izvedeli smo še več o senzorno motorični amneziji, o delovanju simpatičnega in parasimpatičnega živčnega sistema, o tem, kako nam valuje življenjska energija, kaj pomeni, če je nečesa preveč ali premalo.

 

Pozornost, čas in energijo smo namenili tudi spoznavanju in učenju novih vaj oziroma serijam vaj. Na lastni koži smo lahko občutili učinkovitost le teh, ko so se pri večini pričeli sprožati razni procesi.

Vsak od nas se je preizkusil tudi v vodenju enourne delavnice.

 

Od Aleša smo prejeli veliko kvalitetnega novega znanja, namenil nam je veliko pozornosti. Prav tako pa smo bili deležni tudi Vesnine pozornosti in njenih kulinaričnih mojstrovin. Hvala obema za pripravo tako učinkovitega izobraževanja.

Dobili smo veliko, na nas pa je, da to integriramo v dosedanje znanje, ga tako poglobimo in oplemenitimo.

 

 

Jasmina Rome, Zagorje, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

 

Jasmina-Rome-Rodić

 

 

 

 

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook