Aljoša Krivec

 

Športnik (prosti slog deskanje na snegu), študent velnesa, učitelj somatskih gibov po metodi AEQ 1. stopnje

 

Streliška cesta 47, 2000 Maribor

GSM: 051 321 514,

email: jassemjojo@gmail.com

 

Z gibanjem se ukvarjam že od malih nog, kot otrok sem se preizkusil v mnogih špotrih od gimnastike do taekwondoja katerega sem tudi 5 let treniral. Kasneje pa me je želja po raziskovanju svobodne oblike gibanja pripeljala do športov prostega sloga, kjer sem se zaljubil v deskanje na snegu s katerim sem se kasneje pričel tudi profesionalno ukvarjati. Na svoji športni poti sem utrpel kar nekaj poškodb, delal z mnogimi fizioterapevti, se srečal z različnimi tehnikami in pristopi zdravljenja. Po nekaj letih težav z ramo sem se odločil tudi za alternativne pristope vse dokler mi Marjan Ogorevec ni svetoval Aleša in AEQ klinične somatike.

 

Zmeraj sem zelo rad raziskoval in napredoval, tako sem vedno iskal učinkovitejše oblike treninga oziroma vadbe, saj sem kaj kmalu dobil občutek, da klasičnim pristopom katerih sem se naučil skozi svojo športno kariero nekaj manjka.

 

Vse dokler nisem spoznal AEQ metode klinične somatike in celotne teorije, ki je v ozadju te metode. V osnovi sem bil navdušen saj sem takoj dobil logično razlago za težave z ramo, katere prej nisem prejel, kot tudi osebno izkušnjo delovanja metode, ki je moje stanje bistveno izboljšala hkrati pa sem dobil orodje za nadaljevanje v tej smeri. Tako sem se odločil, da se v to poglobim in tudi naučim. Ob učenju klinične somatike po AEQ metodi pa sem začel dobivati popolnoma drugačen pogled na življenje in svet. Začel sem razumeti zakaj mnogo modernih pristopov treninga ne deluje oziroma ne prinaša dolgoročnega napredka in rezultatov in v osnovi spremenil pogled na pomen in obliko gibanja nasploh.

 

Skozi individualno izvajanje vaj AEQ klinične somatike sem občutil dele telesa na katere je moj um zaradi poškodb in dolgoletnih treningov, ki niso bili celostno osnovani pozabil. Izboljšal sem učinkovitost gibanja v delih telesa, kjer so zaradi starih poškodb in neprimerne rehabilitacije bili prisotni preskoki s katerimi sem se že sprijaznil. Ko sem povrnil ta občutek in svoje telo bistveno bolje začutil se je moja notranja želja po gibanju in raziskovanju v tej smeri še povečala.

 

Tako se danes z učenjem klinične somatike učim večje učinkovitosti delovanja v športu kot tudi nasploh v vsakodnevnem življenju. S pomočjo znanja in pristopa, ki ga nudi AEQ klinična somatika, vaje AEQ uspešno usklajujem s svojimi treningi in jih v skladu s tem tudi spreminjam v učinkovitejše.

 

Želim pomagati ljudem, da se ponovno povežejo s svojim telesom, dvignejo samozavedanje in se naučijo zavestnega delovanja ter posledično s tem izboljšajo kakovost svojega življenja.

 

Zavedam se da je gibanje življenje! Odnos družbe do gibanja je trenutno neprimeren, kar pomeni, da je takšen tudi naš odnos do življenja.. Iz lastne izkušnje vem, da lahko AEQ klinična somatika na to zelo pozitivno vpliva!

 

Za študij velnesa sem se odločil na podlagi lastnih izkušenj skozi športno kariero, kjer sem opažal vedno več pomankljivosti metod, tehnik, treningov, raznih terapij, ki niso osnovane celostno. Na področju velnesa, ki predstavlja zelo širok spekter, pa je na to temo vedno več poudarka, hkrati pa je dovolj široko, da mi omogoča kasnejšo specializacijo na določenem področju.

 

Moja želja je ljudem pomagati pri spoznavanju samih sebe, na poti k boljšemu celostnemu telesnemu, mentalnemu in duhovnemu ravnovesju, kar vpliva na boljše zdravje in počutje. Menim, da mi bo to s pomočjo AEQ klinične somatike tudi uspelo. Zelo sem hvaležen, da sem se srečal s to metodo in menim, da bo to področje na katerem se bom s časom specializiral.

 

Aljoša-Krivec

 

Streliška cesta 47, 2000 Maribor, GSM: 051 321 514, email: jassemjojo@gmail.com

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook