Nataša Beršnak

 

Glavni trg 27, 8290 Sevnica Telefon: 031 662 046

 

Vsi pričnemo in končamo življenje v telesu, ki je vsak trenutek naš edini zvesti in neizogibni spremljevalec. Kako se v njem počutimo, in kako skrbimo zanj, pa je predvsem naša lastna odgovornost.

 

Navdušenje nad poslanstvom telesa, kot edinega prevoznega sredstva na poti od rojstva do smrti, me je pripeljalo najprej do študija fizioterapije. Širok nabor znanja s tega področja mi je omogočil razumevanje dogajanj v telesu na fizičnem nivoju. Leta prakse pri delu s strankami prinesejo ogromno spoznanj, še več pa neodgovorjenih vprašanj. Manjkajoči del moje izobrazbe je razumevanje gibanja in posledic, ki jih neučinkovito in nepravilno gibanje povzroča telesu in osebnosti. Ves ta čas sem iskala metodo, ki bi se uspešno kosala z omenjeno problematiko.

 

Naslednji raziskovalni korak je šola karmične diagnostike, ki mi odstira neskončno dogajanje na nefizičnem področju in dodaja manjkajoč del pogleda na tisto, kar še smo poleg telesa.

 

Vse kar doživimo v naših mislih in čustvih, pa je telesna izkušnja. Osebna izkušnja ter spoznavanje in premagovanje lastnih omejitev s pomočjo aktivne AEQ somatske terapije, je bila pika na i, ki je pripomogla k odločitvi o izobraževanju na tem čudovitem področju.

 

Izobraževanje AEQ somatike je dokončno odkrilo in osmislilo most med gibanjem telesa in doživljanjem misli ter čustev.

 

Kakor se gibamo, tako se tudi po-ČUTIMO. Negibanje prinaša nezavedanje, ki človeka sčasoma otopi, omrtvi, ga naredi gluhega in slepega zase in za okolico. Takšno življenje pa ni prijetno živeti.

 

S somatskimi vajami zmoremo uspešno udejaniti celoten proces sprememb, ki se pričnejo, ko z namerno pozornostjo pridobimo podatke iz različnih delov telesa. Z izvajanjem vaj informacije povežemo in pridobimo nadzor nad tistim, kar smo v preteklosti iz različnih razlogov izgubili. Samo-nadzor nam omogoči uspešno organizirati gibe, ki postanejo urejeni in posledično sproščeni.

 

Prijetne in osvobajajoče somatske vaje so mi prinesle dolgo iskan odgovor na to, kako lahko uspešno odpravljamo dolgotrajne in včasih nerazložljive bolečine oz. obolenja. Somatske vaje te popeljejo od osnovnih gibov h kompleksnim, zato da gibanje zopet zažari.

 

Živeti v telesu, ki lahkotno in sproščeno giba na poti od rojstva do smrti, pa je eno izmed lepših daril, ki si jih lahko podarimo samemu sebi.

 

Osvobajanje gibanja in človeka je sladek izziv, s katerim se z veseljem in predanostjo ukvarjam individualno, v skupinskih AEQ somatskih delavnicah ter na predavanjih, ki jih vodim v različnih delovnih organizacijah, šolah, vrtcih, itn.

 

Nataša Beršnak

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook